Assad kaller humanitær krise i Øst-Ghouta for «latterlig løgn»

Syrias president Bashar al-Assad kalte søndag vesten beskrivelse av situasjonen i Øst-Ghouta som en humanitær krise, en latterlig løgn. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets/AP /NTB scanpix
Syrias president Bashar al-Assad kalte søndag vesten beskrivelse av situasjonen i Øst-Ghouta som en humanitær krise, en latterlig løgn. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets/AP /NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrias president Bashar al-Assad sier at hans styrker vil fortsette å kjempe i Øst-Ghouta, til tross for sterk internasjonalt press om å slutte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse søndag slår Assad fast at hans regime vil fortsette å bekjempe det han beskriver som terrorisme i landet, melder Reuters.

– Operasjonen i Øst-Ghouta er en forlengelse av kampen mot terrorisme. Operasjonen vil fortsette, sa han og påpekte at hans regime gir sivile mulighet til å evakuere området.

Ifølge AP har ingen sivile blitt evakuert gjennom den humanitære korridoren som ble åpnet av den syriske regjeringen og dets allierte Russland for over en uke siden.

Les også: FN håper å få inn nødhjelp til Øst-Ghouta mandag

Den siste tiden har Syrias regjering vært under internasjonalt press for å stoppe angrepene i Øst-Ghouta. FNs sikkerhetsråd krevde forrige helg en 30 dager lang våpenhvile i Syria. Den er ikke iverksatt. I stedet har Russland beordret en femtimers daglig «humanitær pause» i Øst-Ghouta.

Assad benyttet også anledningen søndag til å si at det den vestlige verden beskriver som en humanitær krise i området er en «latterlig løgn».

Les også: SOHR: Masseflukt fra Øst-Ghouta etter nye sammenstøt