FN håper å få inn nødhjelp til Øst-Ghouta mandag

Syriske redningsarbeidere forsøker å redde ut mennesker fra utbombede hus i Øst-Ghouta i Syria. Foto: AP / NTB scanpix.
Syriske redningsarbeidere forsøker å redde ut mennesker fra utbombede hus i Øst-Ghouta i Syria. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

FN håper å få sendt inn forsyninger med nødhjelp til det krigsherjede Øst-Ghouta i Syria på mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødhjelpen består av en kolonne med 46 lastebiler fullastet med medisiner, medisinsk utstyr samt mat som skal rekke til 27.500 mennesker, opplyser FNs nødhjelpskoordinator (OCHA) søndag.

Det bor om lag 400.000 mennesker i den opprørskontrollerte enklaven, som har vært beleiret av syriske regjeringsstyrker siden 2013.

Den humanitære situasjonen i Øst-Ghouta er prekær, ikke minst på grunn av offensiven som regimestyrkene startet i midten av februar. Siden 18. februar har intense luftangrep samt bakkeinvasjonen som startet for få dager siden, ført til at over 640 sivile, deriblant mange barn, har blitt drept.

Les også: SOHR: Masseflukt fra Øst-Ghouta etter nye sammenstøt

Mangel på livsviktige forsyninger som mat, medisiner og rent vann har gjort situasjonen ekstremt vanskelig for sivilbefolkningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs sikkerhetsråd krevde forrige helg en 30 dager lang våpenhvile i Syria. Den er ikke iverksatt. I stedet har Russland beordret en femtimers daglig «humanitær pause» i Øst-Ghouta. Men lite eller ingen nødhjelpen har kommet fram, og ingen sivile har blitt fraktet ut gjennom den humanitære korridoren som er opprettet fordi det har vært kamper i området, ifølge nyhetsbyrået AP.

Les også: Øst-Ghoutas sivile trues av sult