Trump: – Flott at Xi er president på livstid

Donald Trump synes det er fint at Xi Jinping er blitt «president på livstid» og lekte med tanken om at kanskje USA skulle prøve det samme. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Donald Trump synes det er fint at Xi Jinping er blitt «president på livstid» og lekte med tanken om at kanskje USA skulle prøve det samme. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump sier han synes det er flott at Xi Jinping er president på livstid i Kina. Han lekte med tanken om å prøve det samme i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommentaren falt da Trump talte til en gruppe av republikanernes økonomiske bidragsytere som var samlet til lunsj på hans feriested i Florida fredag. CNN meldte om uttalelsen etter å ha fått et opptak av det presidenten sa.

Xi Jinping har konsolidert sin maktposisjon og fjernet begrensningen på hvor lenge han kan sitte med makten i Kina.

– Han er nå president på livstid. President på livstid. Og han er storartet. Jeg synes det er flott. Kanskje vi prøver det her en dag, sa Trump.

Han brukte også lunsjen til å kritisere sin valgkampmotstander Hillary Clinton, gjentok sine meninger om «et system som er fikset» og kalte invasjonen av Irak den verste avgjørelsen noensinne.

Personvernpolicy