Tyrkia anklager to greske soldater for spionasje

Artikkelen fortsetter under annonsen

To greske soldater er varetektsfengslet i Tyrkia siktet for spionasje, ifølge statlige tyrkiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge greske myndigheter havnet de to soldatene på tyrkisk side av grensen ved et uhell idet de patruljerte ved grensen.

En domstol i provinsen Edirne vest i Tyrkia besluttet fredag at de to skal siktes for forsøk på militær spionasje og for å ha tatt seg inn på forbudt militært område. Det melder det statskontrollerte nyhetsbyrået Anadolu.

De to soldatene sier at de gikk seg bort og havnet på feil side av grensen på grunn av dårlige værforhold.

Det meste av grensen mellom Tyrkia og Hellas er markert av en elv, i tillegg til at det er reist et grensegjerde på mesteparten av grensen der det ikke er vann. Enkelte områder er imidlertid ikke skikkelig merket, og området der soldatene ble pågrepet, skal være skogkledd.

Etter kuppforsøket i Tyrkia sommeren 2016 har en rekke tyrkere søkt asyl i Hellas, blant dem åtte avhoppede offiserer som anklages for å stå bak kuppforsøket. En av dem fikk innvilget asyl før jul, til sterke tyrkiske protester.

For noen uker siden var de to landene også involvert i en skipskollisjon i Egeerhavet. Et tyrkisk kystvaktskip skal med overlegg ha kjørt inn i et gresk fartøy like ved to holmer som begge land gjør krav på, noe som førte til kraftige greske protester.