Angrep ryster Burkina Fasos hovedstad

<p>De siste timene har det blitt meldt om flere alvorlige hendelser i Burkina Faso. Foto: AFP PHOTO / Ahmed OUOBA</p>
De siste timene har det blitt meldt om flere alvorlige hendelser i Burkina Faso. Foto: AFP PHOTO / Ahmed OUOBA

Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou ble fredag angrepet av det som antas å være ytterliggående islamister. Den franske ambassaden var blant målene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjoner og skyting kunne høres i byen fredag, og politisjef Jean Bosco Kienou varslet at det så ut til å være et terrorangrep.

Skytingen pågikk i nærheten av den franske ambassaden, det franske kultursenteret og hovedkvarteret til Burkina Fasos forsvar.

Også FN har en rekke kontorer i ett av områdene som kom under angrep.

– Under kontroll

Ved 14-tiden, et par timer etter at angrepet startet, opplyste en kilde i det franske utenriksdepartementet at situasjonen ved ambassaden var under kontroll.

Fire angripere er ifølge landets regjering drept. I en uttalelse heter det at spesialstyrker er utplassert, og at det ennå ikke foreligger noen fullstendig oversikt over antall drepte.

Frankrikes ambassadør i Burkina Faso, Jean-Marc Châtaigner, skrev tidligere fredag på Twitter at det pågikk et terrorangrep, mens Sveriges ambassade la ut en meldiing på sin hjemmeside om at det pågikk skyting.

Alle byens innbyggere er blitt bedt om å holde seg innendørs.

– Skjøt mot tilfeldige

Ifølge øyenvitner hoppet fem væpnede menn ut av en bil og begynte å skyte mot folk på gata før de fortsatte mot den franske ambassaden, som ligger i sentrum av byen.

Bilen ble senere satt i brann, ifølge en AFP-reporter, som også melder om kraftige skuddvekslinger.

Ifølge den lokale radiostasjonen Omega er det også avfyrt skudd ved statsministerens kontor.

Vestlige styrker

Både USA og Frankrike har spesialstyrker i Burkina Faso, der ytterliggående islamister de siste årene har gjennomført en rekke angrep og aksjoner.

Flere tusen mennesker er blitt drept og titusener drevet på flukt som følge av uroen.

I august 2017 ble 19 mennesker drept i et terrorangrep mot en restaurant i Ouagadougou. Året før ble 30 drept i et lignende angrep i byen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden