«USAs mest forhatte mann» ber om unnskyldning

Martin Shkreli ble utropt til USAs mest forhatte mann da han økte prisen på en aidsmedisin med 5000 prosent. Foto: AP / NTB scanpix.
Martin Shkreli ble utropt til USAs mest forhatte mann da han økte prisen på en aidsmedisin med 5000 prosent. Foto: AP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Først økte han prisen på en livsviktig HIV-medisin med 5.000 prosent. Så ble han arrestert for trusler mot Hillary Clinton. Nå sier Martin Shkreli unnskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var en idiot. Jeg har lært en smertefull lekse. Det skriver Martin Shkreli (34) i et brev til en dommer i forkant av et straffeutmålingsmøte den 9. mars.

Shkreli ble utropt til USAs mest forhatte mann da han som toppsjef i Turing Pharmaceuticals kjøpte opp rettighetene til det 62 år gamle legemiddelet Daraprim som blant annet brukes av aidspasienter.

Kort etter ble prisen hevet fra drøyt 110 kroner til 6.200 kroner per dose.

Shkreli ble siden kjent skyldig i børsfusk og for å ha lurt investorer, handlinger han risikerer opp til 20 år i fengsel for, men ble løslatt mot kausjon i påvente av straffeutmålingen den 9. mars.

Les også: USAs mest forhatte mann fengslet for Hillary-trusler

Hillary-trusler

I september i fjor ble han imidlertid fengslet igjen. Denne gang på grunn av en Facebook-status hvor den tidligere farmasitoppen utlovet en dusør på 5.000 dollar for hvert hår som ble fjernet fra Hillary Clintons hode.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at Shkreli senere redigerte innlegget for å understreke at det var ment satirisk, og han senere slettet det, brakte Facebook-oppdateringen den upopulære 34-åringen tilbake i fengsel for å ha brutt med kausjonsbetingelsene.

– Jeg innser at jeg har gjort alvorlige feil, men jeg tror fortsatt at jeg er en god person med mye potensial, skriver Shkreli i brevet sendt til dommer Kiyo Matsumoto, ifølge CNBC.

Les også: «USAs mest forhatte mann» risikerer 20 år i fengsel

«En skremmende vekker»

Shkreli skriver videre at rettssaken og de seks månedene han hittil har tilbrakt i fengsel har vært en «skremmende vekker» og at han har jobbet bevisst med å få bukt med temperamentet sitt.

– Jeg skjønner hvordan jeg må forandre meg. (...) Jeg vil gjøre mitt absolutt beste for å bruke mine ferdigheter og de talentene jeg måtte ha til beste for menneskeheten, skriver Shkreli.

Martin Shkreli ber dommeren om å vise nåde og gi ham en mild straff.

Shkreli risikerer opp til 20 år i fengsel for de handlingene han er dømt for.