Meny

Egyptisk popstjerne dømt for negativ kommentar om Nilen

Den egyptiske sangeren Sherine Abdel Wahab ble dømt til seks måneders fengsel for å ha «spredd falske nyheter» om elva Nilen. Scanpix/AFP.
Den egyptiske popstjernen Sherine er dømt til seks måneders fengsel for å antyde at man kan bli syk dersom man drikker vann fra Nilen.

Sherine Abdel Wahab har bedt om unnskyldning etter at hun spøkte med konsertpublikum om at de kunne få i seg parasitter dersom de drakk av elven som renner gjennom landet og hovedstaden Kairo. I et videoopptak blir hun spurt av en fan om å synge sangen «Have you ever drunk from The Nile» – «Har du noen gang drukket av Nilen».

Sherine svarer at man kan få bilharzia av å drikke vannet fra elven. Parasittsykdommen, som kan føre til skader på indre organer, var tidligere svært utbredt i Egypt.

– Drink Evian i stedet, spøkte stjerne i opptaket, som senere ble kjent for offentligheten.

En lavere rettsinstans har dømt henne for å spre falske nyheter, men Sherine er foreløpig fri mot kausjon mens dommen blir anket.

Sangeren er svært kjent i regionen. Hun er også skuespiller og ledet den arabiske versjonen av talentprogrammet «The Voice».

Tirsdag ble en annen sanger dømt for å «oppfordre til usømmelighet» Leila Amer ble dømt til to års fengsel for en musikkvideo med seksuell antydninger.

Les også:

Fant nytt nekropolis i Egypt: – Dette er bare begynnelsen

Egypts president med kraftig advarsel mot kritikere

Populært