Dommer med mexicansk bakgrunn støtter Trumps grensemur

En føderal dommer har gitt regjeringen medhold i at den kan frita seg selv fra å gjennomføre miljøutredninger i forbindelse med byggingen av grensemuren mot Mexico. Disse eksemplene på hvordan muren kan se ut er satt opp i San Diego i California. Illustrasjonsfoto.
En føderal dommer har gitt regjeringen medhold i at den kan frita seg selv fra å gjennomføre miljøutredninger i forbindelse med byggingen av grensemuren mot Mexico. Disse eksemplene på hvordan muren kan se ut er satt opp i San Diego i California. Illustrasjonsfoto. Foto: Elliott Spagat / AP

En føderal dommer med mexicansk bakgrunn, som Donald Trump hevdet ikke kunne være uhildet, har gitt presidenten medhold i en tvist om den planlagte grensemuren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gonzalo Curiel avviste tirsdag påstander fra delstaten California og aktivistgrupper som hevdet regjeringen går for langt når den vil sette til side miljøkrav før byggingen av grensemuren.

Saksøkerne mente at en lov som ga sikkerhetsdepartementet myndighet til å sette krav om miljøutredning til side, ikke lenger var gyldig.

Les også: Trump: Muren skal bygges, og Mexico skal betale for den

Curiels kjennelse fjerner en potensielt stor hindring for ett av Trumps mest kjente valgløfter. Miljøutredninger kan bli gjenstand for juridiske dragkamper som igjen kan føre til store forsinkelser eller full stans i byggeprosjekter.

I valgkampen gikk Trump ut mot nettopp Curiel i forbindelse med bedrageripåstandene mot nå nedlagte Trump University. Trump antydet at dommerens mexicanske familiebakgrunn innebar at han ikke kunne være upartisk overfor Trump, hvis planer om en grensemur allerede var kjent.

Personvernpolicy