Meny

Anadolu: Tyrkiske spesialstyrker har rykket inn i Afrin

Tyrkiske spesialstyrker skal ha rykket inn i Afrin-enklaven nord i Syria. Dette bildet av tyrkiske spesialsoldater ble tatt utenfor byen Azaz nordøst for Afrin i slutten av januar. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkiske spesialstyrker er nå på plass i Afrin-enklaven nord i Syria, opplyser tyrkiske myndigheter og medier.

Ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu tok spesialstyrkene seg over grensa fra de to tyrkiske provinsene Kilis og Hatay mandag.

Tyrkias visestatsminister Bekir Bozdag bekrefter meldingene og sier at de tyrkiske styrkene nå flytter sine operasjoner til mer tettbygde strøk. Det endelige målet er trolig byen Afrin.

Tyrkia innledet sin militæroffensiv mot enklaven 20. januar, i et forsøk på å drive ut den kurdiske YPG-militsen. Tyrkia ser på YPG som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge grupper på sin liste over terroristorganisasjoner.

FNs sikkerhetsråd vedtok lørdag en resolusjon med krav om 30 dagers våpenhvile i Syria, men teksten gjør unntak for opprørere fra al-Qaida og Den islamske staten (IS), samt «individer, grupper, foretak og instanser» som kan knyttes til disse gruppene.

Tyrkia mener derfor at de er i sin fulle rett til å bekjempe YPG ettersom de også ifølge Ankara er «terrorister» på lik linje med IS og al-Qaida.

Aktuelt:

Øst-Ghoutas innbyggere venter på våpenhvilen

Kristendommens helligste sted har stengt døren

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært