Norske Michael sov i Peter Madsens ubåt tre dager før Kim Wall ble borte

<p>Ved 19.30-tiden torsdag 10. august ble dette bildet av den hjemmebygde ubåten UC3 Nautilus tatt i Københavns havn. Eieren av ubåten, oppfinner Peter Madsen, er siden blitt tiltalt for drap og partering av den svenske journalisten Kim Wall som var med på turen og som man antar står sammen med Peter Madsen i tårnet på ubåten da bildet er tatt. Foto: Anders Valdsted / NTB scanpix</p>
Ved 19.30-tiden torsdag 10. august ble dette bildet av den hjemmebygde ubåten UC3 Nautilus tatt i Københavns havn. Eieren av ubåten, oppfinner Peter Madsen, er siden blitt tiltalt for drap og partering av den svenske journalisten Kim Wall som var med på turen og som man antar står sammen med Peter Madsen i tårnet på ubåten da bildet er tatt. Foto: Anders Valdsted / NTB scanpix

Da stavangermannen Michael Youget besøkte Peter Madsen for å hjelpe ham med rakettplanene hans, sov han i danskens ubåt. Tre dager senere forsvant Kim Wall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre dager etter at nordmannen tilbrakte natten i Madsens selvbygde ubåt UC3 Nautilus i august i fjor, reiste den danske eieren på tur med den svenske journalisten Kim Wall (30), skriver VG. Michael Youget hadde reist fra Stavanger til Danmark for å bistå Madsen i hans arbeid med å skyte opp en testrakett, da han fikk tilbud om å sove i danskens berømte ubåt.

– Det var ingen andre som skulle sove der, så det passet ham fint, sier Youget til avisen.

Dansk politi vil ikke si om nordmannen er den siste som sov i ubåten før den trolig ble åstedet for et bestialsk drap og senere ble senket.

Forut for drapet skal den danske oppfinneren ha planlagt og forberedt ugjerningen på sin gjest i båten. Ifølge tiltalen hadde han tatt med seg sag, kniv, spissede skrutrekkere og flere andre gjenstander som skal ha blitt brukt for slå, stikke og snitte offeret før han drepte og parterte henne.

I tiltalen som er tatt, ut mener dansk påtalemyndighet at drapet skjedde mellom klokken 22 på kvelden 10. august og klokken 10 dagen etter, den 11. august.

(Se video: Madsen tiltalt for å ha mishandlet Wall)

– Selv om Madsen var en krevende figur, synes jeg ikke han var skummel eller ekkel på noe vis. Min umiddelbare reaksjon ville vært å forsvare ham, for jeg liker å tenke det beste om folk. Nå som ting har kommet fram, ser jeg jo at dette er grusom sak og en helt forkastelig handling, sier Youget.

I forbindelse med sitt besøk hos dansken tok han en rekke bilde både inni og utenfor ubåten som sank om kvelden den 11. august. Disse bildene er oversendt dansk politi som har brukt dem under etterforskningen.

– De sa noe om at de skulle sjekke bildene opp mot hans forklaring og hvordan ubåten så ut i ettertid, sier Michael Youget.

Rettssaken mot Peter Madsen starter i byretten i København 8. mars.

Personvernpolicy