Meny

Kristendommens helligste kirke stenger dørene i Jerusalem

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkeledere i Jerusalem stenger midlertidig Den hellige gravs kirke i protest mot israelske skattetiltak og forslag til ny eiendomslov.

– Dette er ment som en protest, og derfor har vi besluttet å gå til dette skrittet og stenge Den hellige gravs kirke, heter det i en felles uttalelse fra greskortodokse, armenske og katolske kirkeledere søndag ettermiddag.

Kirken er ventet å holdes stengt i flere timer i protest.

De mener Jerusalems lokalmyndigheter forsøker å svekke kristendommens tilstedeværelse i byen ved å innføre skatt på eiendommer i kirkens eie og som myndighetene anser som kommersiell virksomhet. Det gjøres unntak kun for bygninger som er dedikert til religiøs utøvelse.

Protesten retter seg også mot forslag til ny eiendomslov som ifølge kirkelederne kan føre til at greskortodokse og katolske kirker kan bli fratatt sine eiendommer.

– Avskyelig lov

– Denne avskyelige loven som ble foreslått i dag på et regjeringsmøte, og hvis den blir vedtatt, vil føre til at myndighetene kan frata kirken rett til å eie eiendom. Dette minner oss alle om lignende lover som ble iverksatt mot jøder under en mørk periode i Europa, heter det i uttalelsen.

Kirken, som ifølge kristendommen er bygget på stedet der Jesus ble korsfestet, gravlagt og deretter sto opp fra de døde, er et stort pilegrimsmål.

Lokalmyndighetene i Jerusalem svarer at kristnes behov skal ivaretas, inkludert retten til religionsutøvelse, men at «hoteller, saler og næringsliv ikke kan fritas fra kommunal skatt kun fordi de eies av kirker».

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært