Meny

Arbeidsgivere pågrepet i Syria etter funn av drept hushjelp i fryser i Kuwait

Et libanesisk-syrisk ektepar er pågrepet i Syrias hovedstad Damaskus, mistenkt for å ha drept en filippinsk hushjelp og skjult liket i en fryser i Kuwait.

Syriske myndigheter pågrep paret i Damaskus. Mannen er libanesisk statsborger og ble overlevert til nabolandet fredag. Hans kone er syrisk statsborger og sitter nå i varetekt i Damaskus, opplyste libanesisk påtalemyndighet lørdag.

Påtalemyndigheten opplyser at ekteparet forlot Kuwait, dro via Libanon og deretter videre til Syria.

29 år gamle Joanna Demafelis var ansatt av det libanesisk-syriske ekteparet i Kuwait som hushjelp. Liket hennes ble tidligere denne måneden funnet i en fryser i en forlatt leilighet som tilhører ekteparet. Obduksjon viser at kvinnen skal ha blitt banket opp med brukne ribbein og indre blødninger som resultat.

Ekteparet har vært etterlyst via Interpol siden likfunnet. Kvinnen hadde da vært savnet av sin familie i over ett år.

Drapet på den filippinske hushjelpen førte til raseri i hjemlandet, der president Rodrigo Duterte besluttet 12. februar å forby filippinere fra å dra til Kuwait for å arbeide, og han beordret filippinere bosatt i Kuwait til å forlate landet. Siden har over 1.700 filippinere dratt fra Kuwait.

Duterte har hevdet at arabiske arbeidsgivere regelmessig voldtar filippinske hushjelper, tvinger dem til å jobbe 21 timer om dagen og gir dem bare matrester. Duterte har lagt fram tall som viser at 103 filippinere ble funnet døde i Kuwait i fjor, en oppgang fra 82 året før. Over 250.000 filippinere arbeider i emiratet.

Populært