SOHR: Minst 21 sivile drept i nye luftangrep mot Øst-Ghouta

Bildet, som er gitt ut av den regimekritiske aktivistgruppen Ghouta Media Center og hvis ekthet er bekreftet av nyhetsbyrået AP, viser røyk stige opp fra et område i Øst-Ghouta etter et luftangrep fredag. Foto: Ghouta Media Center / AP / NTB scanpix
Bildet, som er gitt ut av den regimekritiske aktivistgruppen Ghouta Media Center og hvis ekthet er bekreftet av nyhetsbyrået AP, viser røyk stige opp fra et område i Øst-Ghouta etter et luftangrep fredag. Foto: Ghouta Media Center / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det syriske regimet har fyrt av 140 raketter mot Øst-Ghouta siden fredag kveld og minst 21 sivile er drept i luftangrepene, ifølge eksilgruppen SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at FNs sikkerhetsråd fredag kveld besluttet å utsette avstemningen rundt et resolusjonsutkast om våpenhvile, har syriske regimestyrker fyrt av minst 140 raketter mot ulike deler av Øst-Ghouta, opplyste den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) lørdag formiddag.

Minst 21 sivile er drept i angrepene, tolv av dem i enklavens største by Douma, ifølge SOHR, som får sin informasjon fra et kildenettverk på bakken.

Medregnet de nye ofrene er 500 sivile, blant dem minst 121 barn, blitt drept i Øst-Ghouta på sju dager, ifølge SOHRs tall.

FNs sikkerhetsråd skulle torsdag stemme over et svensk-kuwaitisk resolusjonsforslag om 30 dagers våpenhvile i Syria, men avstemningen ble utsatt til fredag. Fredag ble den på nytt utsatt flere ganger utover kvelden, inntil det ble besluttet å utsette den nok en gang, denne gang til lørdag klokken 18 norsk tid.

Det er motstand fra Russland som ligger bak utsettelsene. FN-diplomatene forsøker å meisle ut en tekst som de håper også Russland kan stille seg bak. Russlands utenriksminister Sergej Lavrov uttalte fredag at landet kan slutte opp om en resolusjon, men at utkastet i så fall må inneholde garantier om at også opprørere må overholde en våpenhvile.

Forslaget fra Sverige og Kuwait har som mål å sikre humanitær hjelp til sivilbefolkningen og å frakte sårede ut fra beleirede områder.

Personvernpolicy