SOHR: Minst 21 sivile drept i nye luftangrep mot Øst-Ghouta

Bildet, som er gitt ut av den regimekritiske aktivistgruppen Ghouta Media Center og hvis ekthet er bekreftet av nyhetsbyrået AP, viser røyk stige opp fra et område i Øst-Ghouta etter et luftangrep fredag. Foto: Ghouta Media Center / AP / NTB scanpix
Bildet, som er gitt ut av den regimekritiske aktivistgruppen Ghouta Media Center og hvis ekthet er bekreftet av nyhetsbyrået AP, viser røyk stige opp fra et område i Øst-Ghouta etter et luftangrep fredag. Foto: Ghouta Media Center / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det syriske regimet har fyrt av 140 raketter mot Øst-Ghouta siden fredag kveld og minst 21 sivile er drept i luftangrepene, ifølge eksilgruppen SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at FNs sikkerhetsråd fredag kveld besluttet å utsette avstemningen rundt et resolusjonsutkast om våpenhvile, har syriske regimestyrker fyrt av minst 140 raketter mot ulike deler av Øst-Ghouta, opplyste den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) lørdag formiddag.

Minst 21 sivile er drept i angrepene, tolv av dem i enklavens største by Douma, ifølge SOHR, som får sin informasjon fra et kildenettverk på bakken.

Medregnet de nye ofrene er 500 sivile, blant dem minst 121 barn, blitt drept i Øst-Ghouta på sju dager, ifølge SOHRs tall.

FNs sikkerhetsråd skulle torsdag stemme over et svensk-kuwaitisk resolusjonsforslag om 30 dagers våpenhvile i Syria, men avstemningen ble utsatt til fredag. Fredag ble den på nytt utsatt flere ganger utover kvelden, inntil det ble besluttet å utsette den nok en gang, denne gang til lørdag klokken 18 norsk tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er motstand fra Russland som ligger bak utsettelsene. FN-diplomatene forsøker å meisle ut en tekst som de håper også Russland kan stille seg bak. Russlands utenriksminister Sergej Lavrov uttalte fredag at landet kan slutte opp om en resolusjon, men at utkastet i så fall må inneholde garantier om at også opprørere må overholde en våpenhvile.

Forslaget fra Sverige og Kuwait har som mål å sikre humanitær hjelp til sivilbefolkningen og å frakte sårede ut fra beleirede områder.