Meny

SOHR: Minst 140 raketter fyrt av mot Øst-Ghouta natt til lørdag

Bildet, som er gitt ut av den regimekritiske aktivistgruppen Ghouta Media Center og hvis ekthet er bekreftet av nyhetsbyrået AP, viser røyk stige opp fra et område i Øst-Ghouta etter et luftangrep fredag. Foto: Ghouta Media Center / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske styrker har siden fredag kveld fyrt av minst 140 raketter mot opprørskontrollerte Øst-Ghouta nær Damaskus natt til lørdag, ifølge eksilgruppen SOHR.

Etter at FNs sikkerhetsråd fredag kveld besluttet å utsette avstemningen rundt et resolusjonsutkast om våpenhvile, fyrte syriske regimestyrker av minst 140 raketter mot ulike deler av Øst-Ghouta, opplyser den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Under nattens luftangrep ble minst tre sivile drept og tolv såret, ifølge SOHR, som får sin informasjon fra et kildenettverk på bakken.

Medregnet de nye ofrene er 474 sivile blitt drept i Øst-Ghouta siden søndag, ifølge SOHRs tall.

FNs sikkerhetsråd skulle torsdag stemme over et svensk-kuwaitisk resolusjonsforslag om 30 dagers våpenhvile i Syria, men avstemningen ble utsatt til fredag. Fredag ble den på nytt utsatt flere ganger utover kvelden, inntil det ble besluttet å utsette den nok en gang, denne gang til lørdag klokken 18 norsk tid.

Det er motstand fra Russland som ligger bak utsettelsene. FN-diplomatene forsøker å meisle ut en tekst som de håper også Russland kan stille seg bak. Russlands utenriksminister Sergej Lavrov uttalte fredag at landet kan slutte opp om en resolusjon, men at utkastet i så fall må inneholde garantier om at også opprørere må overholde en våpenhvile.

Forslaget fra Sverige og Kuwait har som mål å sikre humanitær hjelp til sivilbefolkningen og å frakte sårede ut fra beleirede områder.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært