Meny

Kilder: USA åpner provisorisk ambassade i Jerusalem i mai

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA åpner en provisorisk ambassade i Jerusalem i mai, i forbindelse med at det er 70 år siden staten Israel ble opprettet, opplyser kilder i Det hvite hus.

Ifølge kildene har utenriksminister Rex Tillerson gitt sin tilslutning til planen, som Kongressen blir orientert om fredag.

Ambassaden blir i første omgang provisorisk, ettersom det verken er besluttet hvor en permanent ambassade skal ligge eller om den bygges fra grunnen av eller om USA skal overta en eksisterende bygning.

Ifølge flere kilder vil størstedelen av USAs diplomatiske stab bli værende i dagens ambassade i Tel Aviv, mens noen få kontorer skal flyttes til det amerikanske konsulatet som i dag håndterer pass- og visumspørsmål i Jerusalem.

Dette vil gi Trump-administrasjonen anledning til å skru opp et ambassadeskilt over døra, opplyser kildene.

Det mest sannsynlige stedet for en permanent amerikansk ambassade i Jerusalem, er ifølge flere kilder Diplomat Hotel, som ligger i bydelen Talpiot.

Diplomat Hotel benyttes i dag som pleiehjem og vil tidligst kunne overleveres om to år. Deretter venter en omfattende ombyggingsprosess for at bygningen skal kunne møte USAs strenge krav til sikkerhet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært