Meny

– Tyrkia bomber syriske styrker i Afrin

Tyrkiske styrker bomber områder i den kurdiskkontrollerte Afrin-enklaven der syriske styrker nå har gått inn, melder statlig syrisk TV.

Ifølge nyhetsbyrået AP hørtes det drønn fra granatangrep i området tirsdag ettermiddag, kort tid etter at Assad-vennlige syriske styrker hadde tatt seg inn i Afrin.

Den regimevennlige TV-stasjonen al-Mayadeen viste tirsdag bilder av en kolonne med biler med syriske flagg som kjørte inn i Afrin. Bilene var ifølge TV-stasjonen lastet med våpen og militssoldater.

YPG opplyste senere at det dreier seg om regjeringsstyrker som skal utplasseres langs grensa til Tyrkia.

Det er tidligere meldt at den kurdiske YPG-militsen som kontrollerer Afrin, har inngått en avtale med den syriske regjeringen i Damaskus om å la regimekontrollerte styrker komme til Afrin for å støtte YPG i kampen mot tyrkiske styrker.

Det er en måned siden Tyrkia innledet en militæroffensiv mot de kurdiskkontrollerte områdene i Nord-Syria som grenser mot Tyrkia.

Tyrkia bruker både flyvåpen og bakkestyrker mot YPG-militsen, som har spilt en sentral rolle i kampen mot IS i Syria og som er alliert med USA.

Populært