Tyrkiske familier søker asyl i Hellas

Tyrkiske myndigheter patruljerer grenseelva mellom Hellas og Tyrkia som flere tyrkiske statsborgere har krysset den siste tiden i et forsøk på å komme seg til nabolandet for å søke om politisk asyl. Foto: Ergin Yildiz / AP / NTB scanpix
Tyrkiske myndigheter patruljerer grenseelva mellom Hellas og Tyrkia som flere tyrkiske statsborgere har krysset den siste tiden i et forsøk på å komme seg til nabolandet for å søke om politisk asyl. Foto: Ergin Yildiz / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En gruppe på 17 tyrkere, deriblant seks barn, har søkt asyl i Hellas etter å ha kommet til øya Inousses i Egeerhavet med båt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asylsøkerne har opplyst at de er offentlige tjenestemenn som har flyktet fra politisk forfølgelse sammen med sine familier.

De 17 ble oppbrakt av en kystvaktbåt ved Inousses, som ligger overfor de tyrkiske byene Cesme og Izmir. Deretter ble de brakt til Chios der de ble registrert.

Over 1.800 tyrkiske borgere har søkt asyl i Hellas i løpet av 2017, ti ganger så mange som året før. Dermed er det bare i Tyskland at flere tyrkere ber om asyl.

Den store veksten i asylsøknader skjer etter at tyrkiske myndigheter har pågrepet over 55.000 mennesker etter kuppforsøket i 2016.

Blant dem som har søkt asyl i Hellas, er åtte offiserer som Tyrkia anklager for medvirkning i kuppforsøket. Gresk høyesterett nekter å utlevere dem, med den begrunnelse at de neppe vil få en rettferdig behandling i Tyrkia

I forrige uke druknet en tyrkisk kvinne og hennes to små barn etter at de forsøkte å krysse grenseelva Evros i en gummibåt. Kvinnen skal ha blitt sparket fra sin jobb som lærer i kjølvannet av kuppforsøket og unntakstilstanden som er innført.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy