– Trump vil ha bedre bakgrunnssjekk før våpenkjøp

President Donald Trump, accompanied by President Donald Trump under en pressekonferanse i Florida sist fredag.
President Donald Trump, accompanied by President Donald Trump under en pressekonferanse i Florida sist fredag. Foto: Andrew Harnik / AP

President Donald Trump støtter et forslag om å bedre bakgrunnssjekken av folk som ønsker å kjøpe våpen, opplyser Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget om å forbedre systemet som foretar bakgrunnssjekker av våpenkjøpere, er lagt fram av den republikanske senatoren John Cornyn og den demokratiske senatoren Chris Murphy i kjølvannet av skoleskytingen i Florida i forrige uke, der 17 mennesker ble drept.

– Trump støtter forslaget om å forbedre det føderale systemet for bakgrunnssjekk, sier Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders i en uttalelse mandag.

Den antatte gjerningsmannen i Florida, Nikolas Cruz (19), hadde kort tid før skytingen kjøpt et halvautomatisk AR-15-gevær som ble brukt i massakren.

Cruz hadde kjøpt geværet på lovlig vis, til tross for at han hadde vært i FBIs søkelys og hadde lagt ut en rekke innlegg på sosiale medier der han hadde kommentert at han ønsket å «bli en skoleskytter».

Personvernpolicy