Meny

Afghanske myndigheter har funnet likene til ni sivile bortført av IS

Likene til ni sivile som i 2017 ble bortført av IS i Afghanistan, ble mandag funnet i en fellesgrav i Nangarhar-provinsen.

– Funnet ble gjort i Mamandara-området, sier Attaullah Khogyani, en talsmann for den provinsguvernøren i Nangarhar.

Ifølge talsmannen var de ni personene blant tolv personer som ble bortført av IS tidlig i 2017. Mamandara-området har vært en enklave for Hafiz Saeed Khan, IS' provinsleder i Khorasan i Afghanistan. Khan ble drept i et amerikansk droneangrep i Nangarhar august 2016.

IS har den siste tiden etablert seg i en rekke afghanske provinser, noe som har forverret sikkerhetssituasjonen i et land som også har vært i en langvarig krig med opprørsbevegelsen Taliban.

Mandag meldte lokale myndigheter i Laghman-provinsen at afghanske spesialstyrker har satt fri 30 sivile som Taliban holdt fanget. Styrkene stormet Taliban-fengselet i Alingar-distriktet lørdag i en operasjon som varte i to døgn, ifølge Sarhadi Zwak, en talsmann for Laghmans provinsguvernør.

Tre Taliban-medlemmer ble drept, ifølge myndighetene. Taliban benekter imidlertid at de tapte kampen om fengselet, og hevder at de klarte å drive tilbake spesialstyrkene.

Populært