Meny

Amerikansk far ber om benådning av sønn som sto bak familiemassakre

En far som overlevde en familiemassakre i Texas som hans egen sønn sto bak, ber om at den dødsdømte sønnen benådes.

I 2003 hyret Thomas Whitaker to menn som utførte drapene på Whitakers egen mor og bror. Whitakers far ble også skutt, men overlevde drapsforsøket. I 2007 ble Whitaker dømt til døden, og den planlagte henrettelsen skal finne sted 22. februar i år.

Nå ber faren til Whitaker om benådning av sønnen, ifølge Reuters.

– Jeg kommer til å havne i dypere sorg på grunn av myndighetene i Texas, sier Kent Whitaker, som mener sønnen har blitt rehabilitert i fengsel.

Et panel skal tirsdag, to dager før den planlagte henrettelsen, vurdere saken til Thomas Whitaker. Opprettholder panelet dommen, er det opp til Texas' guvernør Greg Abbott å gi grønt lys til henrettelsen av Whitaker.

Populært