Nordmann løslatt i Kambodsja

En nordmann er løslatt i Siem Reap etter å ha blitt anklaget for usømmelig dans. Her er turister og buddhistiske munker på vei inn i et tempel like ved byen, som er et svært populært turistmål.
En nordmann er løslatt i Siem Reap etter å ha blitt anklaget for usømmelig dans. Her er turister og buddhistiske munker på vei inn i et tempel like ved byen, som er et svært populært turistmål. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix

En 22 år gammel nordmann er løslatt og ikke lenger siktet for «pornografisk dans» i Siem Reap i Kambodsja.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenrikstjenesten er kjent med at vedkommende skal være løslatt, opplyser Utenriksdepartementet til NTB.

– Retten har frafalt siktelsen av ni utlendinger. Kun en brite må møte i retten, sier en talsmann for retten, Yin Srang, til det franske nyhetsbyrået AFP.

Briten beskyldes for å ha leid festvillaen og organisert festene.

De ti var blant de i alt 87 personene som i januar ble innbrakt av politiet etter en razzia i en villa leid av utenlandske turister og fremmedarbeidere i Siem Reap.

Etter avhør og etter å ha blitt formanet om hvor usømmelig de hadde oppført seg, ble 77 av dem løslatt.

Siem Reap ligger ved tempelruinene Angkor Wat, som står på Unescos verdensarvliste. Byen er et populært reisemål i det sørøstasiatiske landet. Kambodsjanske myndigheter har slått ned på turister og fremmedarbeidere som bruker bikini i offentlighet, og som deltar på pubrunder i Siem Reap.

Personvernpolicy