Meny

Gambia suspenderer dødsstraff

Gambias president Adama Barrow avbildet på flyplassen i Banjul i 2017. Foto: Jerome Delay/ AP/ NTB scanpix
President Adama Barrow har suspendert dødsstraff i Gambia. Barrow tar med det nok et steg vekk fra politikken til landets tidligere diktator Yahya Jammeh.  

Barrow ble valgt til president i Gambia i 2016, og han undertegnet en FN-avtale om å avskaffe dødsstraff i fjor. Søndag kunngjorde han at muligheten til å idømme dødsstraff er midlertidig stanset i Gambia, og at dette er et første steg på veien til avskaffelse.

Barrow overtok makten etter Jammeh, som styrte landet med jernhånd i 22 år.

Sist gang dødsstraff ble brukt i Gambia var under Jammehs regime i 2012. Da ble ni soldater henrettet ved skyting. Jammeh varslet den gang at han vile øke bruken av dødsstraff for å bekjempe kriminaliteten i landet.

Les også:  Syriske kurdere varsler felles front med Assad mot Tyrkia

Populært