Meny

Overlevende fra Florida maner til landsomfattende protester

Flere tusen fortvilte skoleelever, foreldre og andre protesterte lørdag i Fort Lauderdale Florida mot Donald Trump og alle andre politikere med bånd til våpenlobbyen. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Elever som overlevde skolemassakren i Florida, oppfordrer amerikanere over hele landet til å protestere i Washington og andre byer mot USAs liberale våpenlover.

– Vi kommer til å marsjere sammen som elever som trygler for våre liv, sier en av elevene, Cameron Kasky (17), til ABC News.

Pårørende og overlevende fra Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland håper på en massemønstring i Washington D.C. 24. mars.

De har kalt arrangementet «Marsjen for våre liv» og krever at Kongressen snarlig vedtar lover som kan bidra til å hindre nye skytemassakrer.

17 mennesker ble drept da en 19-åring åpnet ild mot elever ved sin gamle skole sist onsdag. Våpenet, et halvautomatisk gevær av typen AR-15, hadde han kjøpt på lovlig vis. Angrepsvåpenet er tidligere brukt i en rekke massakrer i USA.

Lørdag deltok flere hundre av de overlevende i en demonstrasjon i Fort Lauderdale utenfor Parkland i Florida. De tok et rasende oppgjør med president Donald Trump og andre politikere som har fått støtte av den mektige våpenlobbyen i USA.

Les også:

Overlevende ber Trump skamme seg i Florida

Ikke ett ord om våpenlover i Trumps tale om skolemassakren

Trump til angrep på FBI etter skoleskyting i Florida

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært