Meny

Iransk fly styrtet i fjellområde – alle om bord fryktes omkommet

Over 60 personer fryktes omkommet etter at et fly styrtet i Zagros-fjellene i Iran søndag. Flere timer senere var flyet fortsatt ikke funnet.

Flyet forsvant fra radaren om lag 45 minutter etter at det tok av fra Teheran søndag morgen. Noe senere ble det meldt at flyet hadde styrtet i dårlig vær og tåke i Zagros-fjellene sør Iran.

Ifølge flyselskapet var det 60 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord. En talsmann meldte først at alle var omkommet, men senere ble meldingen trukket ettersom redningsmannskap ennå ikke hadde klart å lokalisere flyet.

Leter etter flyet

– Vi har fortsatt ikke tilgang til stedet der flyet styrtet, og derfor kan vi ikke bekrefte nøyaktig og endelig at alle passasjerene på flyet døde, sa talsmannen Mohammad Taghi Tabatabai til nyhetsbyrået ISNA.

Et helikopter ble først sendt ut for å finne flyet, men det måtte snu på grunn av kraftig snøvær, opplyser den regionale sjefen for iransk redningstjeneste, Jalal Pooranfar.

I stedet ble det sendt ut redningsmannskap som forsøkte å ta seg fram til flyet på bakken. Iransk Røde Halvmåne opplyser at det har sendt ut tolv redningslag til regionen.

Dårlig vær

Det var tåke og dårlig vær i området da ulykken skjedde søndag morgen.

Flyet, et tomotors propellfly av typen ATR-72, var på vei fra Irans hovedstad Teheran til Yasuj, en by med om lag 150.000 innbyggere i Isfahan-provinsen.

Flyet, som har vært i trafikk siden 1993, skal ha styrtet i nærheten av fjellbyen Semirom, som ligger 62 mil sør for Teheran.

Aseman Airlines er et delvis privateid flyselskap, som har spesialisert seg på flyginger til avsidesliggende områder i Iran. Det har også flyginger til utlandet.

Gamle fly

Som følge av internasjonale sanksjoner har Irans flyflåte blitt relativt gammel, og de siste årene har det vært flere flyulykker.

Etter at landet inngikk en avtale med verdenssamfunnet om landets atomprogram i 2015, har Iran inngått avtaler både med franske Airbus og amerikanske Boeing om kjøp av nye passasjerfly. De første Airbus-flyene har akkurat kommet til Teheran.

I USA har Boeing fått kraftig kritikk fra amerikanske kongressmedlemmer etter salget, ettersom de mener at iranske flyselskaper er blitt brukt til å sende våpen og militære styrker til Syria og andre konfliktområder i regionen

Populært