Oxfam-sjef slår tilbake etter prostitusjonsskandale

Storbritannias bistandsminister Penny Mordaunt (bildet) har truet med å kutte støtten til hjelpeorganisasjoner som ikke håndterer meldinger om upassende seksuell oppførsel og overgrep på en ordentlig måte. Oxfams øverste leder mener at kritikken har tatt helt av, men organisasjonen vil inntil videre ikke ta imot statlig støtte. Foto: Nick Ansell / Ap / NTB scanpix
Storbritannias bistandsminister Penny Mordaunt (bildet) har truet med å kutte støtten til hjelpeorganisasjoner som ikke håndterer meldinger om upassende seksuell oppførsel og overgrep på en ordentlig måte. Oxfams øverste leder mener at kritikken har tatt helt av, men organisasjonen vil inntil videre ikke ta imot statlig støtte. Foto: Nick Ansell / Ap / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lederen for Oxfam, Mark Goldring, mener at kritikken mot den britiske hjelpeorganisasjonen er ute av proporsjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oxfam vil likevel ikke søke om flere statlige midler før det er ryddet opp i kjølvannet av prostitusjonsskandalen.

Nylig ble det avslørt at ansatte i Oxfam kjøpte sex av unge prostituerte i Haiti etter jordskjelvkatastrofen i 2010. Kritikken går på at organisasjonen ikke har tatt dette på alvor.

Goldring har beklaget dette flere ganger, men nå mener han at angrepene ikke står i forhold til organisasjonens feilgrep.

– Intensiteten og raseriet i angrepet skaper undring, hva gjorde vi? spør han i et intervju med avisen The Guardian.

– Drepte vi babyer mens de lå i sprinkelsengene sine? Det kjennes som om størrelsen og intensiteten i angrepene er ute av proporsjoner sett i forhold til hva vi har gjort oss skyldig i. Jeg sliter med å forstå det, sier Goldring i intervjuet.

Han mener at noen av kritikerne først og fremst er drevet av sin motstand mot at skattepenger blir brukt til bistand.

Oxfam mottok nesten 360 millioner kroner fra den britiske regjeringen i fjor.

Hjelpeorganisasjonen offentliggjorde før helgen en handlingsplan for hvordan den skal takle upassende seksuell oppførsel, trakassering og overgrep i framtiden. Den har også besluttet å ikke søke om mer statlig støtte før reformene er på plass.

Personvernpolicy