Seks tyrkiske journalister dømt til livsvarig fengsel

En tyrkisk domstol har dømt seks journalister til livsvarig fengsel etter at de ble kjent skyldige i innblanding i kuppforsøket sommeren 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de dømte er tidligere sjefredaktør i den liberale avisen Taraf, Ahmet Altan, hans bror, journalisten og akademikeren Mehmet Altan, og journalisten Nazli Ilicak, melder nyhetsbyrået Anadolu.

Ilicak er en kjent journalist i Tyrkia. Hun støttet lenge regjeringen til president Recep Tayyip Erdogan, men tok parti for den såkalte Gülen-bevegelsen etter at Erdogan og den muslimske predikanten Fethullah Gülen kom på kant med hverandre.

De seks journalistene anklages alle for å stå i ledtog med Gülen, som Erdogan hevder sto bak kuppforsøket. Gülen lever nå i eksil i USA.

Avisen Taraf ble stengt i forbindelse med at Erdogan innførte unntakstilstand etter kuppforsøket. Den var kjent for sin kritiske holdning til militæret og publiserte i sin tid en rekke kritiske artikler om hvordan militæret blandet seg inn i politiske saker.

Dommen mot de seks journalistene falt samme dag som det ble kjent at den tysk-tyrkiske journalisten Deniz Yucel skulle løslates midlertidig fra tyrkisk fangenskap etter å ha sittet fengslet i ett år. Yucel er korrespondent for den tyske storavisen Die Welt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært