Rapport: Økt fare for seksuelle overgrep på greske flyktningleirer

Risikoen for seksuelle overgrep mot kvinner og barn øker i flyktningleirer på greske øyer, ifølge en ny UNHCR-rapport. Greske myndigheter avfeier rapporten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økt spenning i stadig mer overbefolkede asylmottak på greske øyer gjør kvinner og barn mer utsatt for seksuelle overgrep, slår FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) fast i en fersk rapport.

I 2017 var 9.000 asylsøkere innkvartert i leirene på de greske øygruppene. De er i utgangspunktet beregnet for 5.500 mennesker.

I fjor mottok UNHCR på de greske øyene 622 varsler om seksuelle overgrep av flyktninger, hvor av 28 prosent av de varslede overgrepene skjedde etter at varslerne ankom flyktningleirene. I noen av flyktningleirene er toaletter og baderom «no go zones» på kveldstid for kvinner, ifølge rapporten, som slår fast at mange av kvinnene i leirene lever i frykt.

UNCHR krever økt segregering mellom kvinner og ukjente menn i flyktningleirene på greske øyer, samt økt tilstedeværelse av politi- og sikkerhetsstyrker. Organisasjonen krever også at greske myndigheter overfører flere asylsøkere til fastlandet, bort fra de overbefolkede øyene.

Det greske flyktning- og migrasjonsdepartementet har imidlertid avfeid UNHCR-rapporten som «lite grundig».

– Rapporten er ikke vitenskapelig begrunnet, skriver departementet i en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært