Meny

USA truer Russland med konsekvenser for løsepengevirus

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også USA beskylder Russland for å stå bak det omfattende NotPetya-dataangrepet i fjor sommer. – Dette vil få internasjonale konsekvenser, advarer Det hvite hus.

Løsepengevirus-angrepet startet i Ukraina og Russland før det spredde seg videre rundt om i verden. Det påvirket tusenvis av datasystemer, spesielt blant multinasjonale selskaper og i kritisk infrastruktur.

Russland benektet torsdag anklager fra Storbritannia om at Moskva hadde stått bak dataangrepet. Nå får britene støtte fra USA.

– I juni 2017, lanserte det russiske militæret det mest destruktive og kostbare cyberangrepet i historien, skriver Det hvite hus i en uttalelse.

– Angrepet, som er kalt «NotPetya», spredte seg raskt over hele verden, og medførte skader for milliarder av dollar i Europa, Asia og på det amerikanske kontinentet. Det var en del av Kremls pågående kampanje for å destabilisere Ukraina, heter det videre.

– Dette var et hensynsløst og vilkårlig cyberangrep som vil bli møtt med internasjonale konsekvenser, advarer USA.

NotPetya-angrepet fulgte det mer omfattende løsepenge-angrepet WannaCry, som rammet over 200.000 datamaskiner i 150 land. Begge rammet også virksomheter i Norge.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært