Moskva hevder fem russere ble drept i amerikansk luftangrep i Syria

Fem russiske borgere ble trolig drept i den USA-ledede bombingen i Syria sist uke, opplyser Moskva. Det reelle tallet er langt høyere, ifølge flere kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En uke etter luftangrepene i provinsen Deir al-Zor erkjenner Russland omsider at russiske borgere kan være blant de drepte.

– Vi snakker muligens om fem døde, angivelig russiske statsborgere. Andre er såret. Men dette må verifiseres. Det dreier seg ikke om russiske soldater, sier Maria Zakharova i utenriksdepartementet i Moskva torsdag.

Den USA-ledede koalisjonen oppga kort tid etter angrepet at minst 100 krigere som kjempet for det syriske regimet, ble drept. USA forklarte den massive bombingen med at regimetro styrker hadde gått til angrep på USA-støttede kurdiske styrker øst i Syria.

Da angrepet fant sted 7. februar, understreket Russland at ingen av deres soldater var i Deir al-Zor. Men mange russiske borgere kriger i Syria som leiesoldater for et privat militærselskap som heter Wagner, ifølge flere rapporter.

Reuters melder torsdag at rundt 300 menn som jobbet for russiske Wagner, ble drept eller såret sist uke. Wagner har ikke kommentert saken.

Zakharova avviser påstandene som «klassisk desinformasjon» fra opprørere som kriger mot president Bashar al-Assads regjering.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært