Erkebiskop Tutu forlater skandalerammede Oxfam

Den pensjonerte erkebiskopen Desmond Tutu vil ikke lenger være ambassadør for Oxfam. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB scanpix
Den pensjonerte erkebiskopen Desmond Tutu vil ikke lenger være ambassadør for Oxfam. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den sørafrikanske fredsprisvinneren Desmond Tutu slutter som Oxfam-ambassadør etter prostitusjonsskandalen i den britiske bistandsorganisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Erkebiskopen er dypt skuffet over anklagene om umoralsk og muligens kriminell oppførsel fra hjelpearbeidere tilknyttet organisasjonen, heter det i en uttalelse fra Tutus kontor i Sør-Afrika torsdag.

– Han er også lei seg over konsekvensene anklagene har for de mange tusen gode menneskene som har støttet Oxfams rettskafne arbeid.

86 år gamle Tutu er den tredje Oxfam-ambassadøren som gir seg denne uka. Den senegalesiske sangeren Baaba Maal og den britiske skuespilleren Minnie Driver har også trukket seg etter at skandalen ble avslørt.

Den velrenommerte organisasjonen har vært i hardt vær siden prostitusjonsskandalen ble avslørt sist uke. Oxfam har erkjent at de ikke var åpne om en intern gransking som viste at ansatte brukte unge prostituerte haitiere under jordskjelvkatastrofen i Haiti i 2010.

Granskingen førte til at fire ansatte fikk sparken, mens tre andre sa opp selv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært