Terrortiltalt mann frikjent i Paris

Bygningen i Paris-forstaden Saint-Denis som ble brukt til å skjule to av mennene som deltok i terrorangrepet i Paris i 2015. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
Bygningen i Paris-forstaden Saint-Denis som ble brukt til å skjule to av mennene som deltok i terrorangrepet i Paris i 2015. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En fransk domstol har frikjent en mann som var tiltalt for å ha hjulpet dem som sto bak terrorangrepene i Paris i 2015. To andre ble dømt til fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren slo fast at 31 år gamle Jawas Bendaoud ikke var skyldig i å ha hjulpet to av angriperne til å skjule seg for politiet.

Bendaoud hevdet at han ikke visste hvem han leide ut leiligheten sin til. En av dem som skjulte seg i leiligheten i St. Denis, var mannen som mistenkes for å ha vært lederen for gruppa som sto bak angrepet.

Bendaouds advokat, Xavier Nogueras, sier at han ble « svært rørt» over at hans klient ble frikjent.

Selv løftet han neven og sendte slengkyss til tilhørerne da det ble klart at han var frikjent. Han risikerte seks års fengsel hvis han hadde blitt kjent skyldig.

To andre menn ble kjent skyldige og dømt til henholdsvis fem år og tre års ubetinget fengsel. Den ene hadde fungert som mellommann for å sikre de etterlyste angriperne et skjulested, den andre var anklaget for å ha visst hvor rømlingene befant seg, men uten å varsle politiet.

Les også: Macron kaster pressen ut av Elysee-palasset

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært