Argentina utlover milliondusør for opplysninger om savnet ubåt

Ubåtmannskapets pårørende har bedt argentinske myndigheter gjøre en større innsats i søket etter den savnede ubåten. Nå utlover Argentina en dusør for tips om ubåtens posisjon. Foto: Victor R. Caivano / AP / NTB scanpix
Ubåtmannskapets pårørende har bedt argentinske myndigheter gjøre en større innsats i søket etter den savnede ubåten. Nå utlover Argentina en dusør for tips om ubåtens posisjon. Foto: Victor R. Caivano / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Argentina utlover en dusør på 5 millioner dollar for opplysninger som kan lede til at ubåten som har vært savnet siden november, blir funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ønsker å skape insentiver for private selskaper til å delta i søket etter den savnede ubåten, sa Argentinas president Mauricio Macri onsdag.

Ubåten ARA San Juan forsvant 15. november i fjor med et mannskap på 44 om bord. Letemannskapene har for lengst gitt opp håpet om å finne overlevende, og konsentrerer seg i stedet om å finne igjen fartøyet. Eksperter tror at den imploderte og ble trykket sammen på rundt 400 meters dyp utenfor kysten av Argentina.

De pårørende i saken har bedt argentinske myndigheter gjøre en større innsats i søket, og ble informert om planene om en dusør allerede 7. februar.

Argentina har fått hjelp fra til sammen 13 land i søket etter ubåten, deriblant Norge. Sjefen for den argentinske marinen, Marcelo Srur, har fått sparken i kjølvannet av tragedien.

En uvanlig lyd som ble registrert i området der ubåten antas å ha forsvunnet, tre timer etter at den sist ga lyd fra seg, ble først antatt å ha vært en eksplosjon. Office of Naval Intelligence tror det i stedet kan ha vært lyden av ubåten som imploderte.