Argentina utlover milliondusør for opplysninger om savnet ubåt

Ubåtmannskapets pårørende har bedt argentinske myndigheter gjøre en større innsats i søket etter den savnede ubåten. Nå utlover Argentina en dusør for tips om ubåtens posisjon. Foto: Victor R. Caivano / AP / NTB scanpix
Ubåtmannskapets pårørende har bedt argentinske myndigheter gjøre en større innsats i søket etter den savnede ubåten. Nå utlover Argentina en dusør for tips om ubåtens posisjon. Foto: Victor R. Caivano / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Argentina utlover en dusør på 5 millioner dollar for opplysninger som kan lede til at ubåten som har vært savnet siden november, blir funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ønsker å skape insentiver for private selskaper til å delta i søket etter den savnede ubåten, sa Argentinas president Mauricio Macri onsdag.

Ubåten ARA San Juan forsvant 15. november i fjor med et mannskap på 44 om bord. Letemannskapene har for lengst gitt opp håpet om å finne overlevende, og konsentrerer seg i stedet om å finne igjen fartøyet. Eksperter tror at den imploderte og ble trykket sammen på rundt 400 meters dyp utenfor kysten av Argentina.

De pårørende i saken har bedt argentinske myndigheter gjøre en større innsats i søket, og ble informert om planene om en dusør allerede 7. februar.

Argentina har fått hjelp fra til sammen 13 land i søket etter ubåten, deriblant Norge. Sjefen for den argentinske marinen, Marcelo Srur, har fått sparken i kjølvannet av tragedien.

En uvanlig lyd som ble registrert i området der ubåten antas å ha forsvunnet, tre timer etter at den sist ga lyd fra seg, ble først antatt å ha vært en eksplosjon. Office of Naval Intelligence tror det i stedet kan ha vært lyden av ubåten som imploderte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært