– Tyrkiske styrker åpnet ild nær sykehus i Afrin

Bildet viser tyrkisk artilleriild fra Hatay på tyrkisk side av grensen mot kurdiske stillinger i Afrin i Syria. Foto: AP / NTB scanpix
Bildet viser tyrkisk artilleriild fra Hatay på tyrkisk side av grensen mot kurdiske stillinger i Afrin i Syria. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyrkiske styrker har beskutt et område nær det viktigste sykehuset i Afrin i Nord-Syria. Minst én person er drept og fem såret, opplyser sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den tyrkiske beskytingen traff plassen ved sykehuset og ikke hovedbygningen. En sjåfør ble drept og fem såret, sier sykehusets direktør Joan Chitika til nyhetsbyrået DPA.

Chitika legger til at sykehuset også har mottatt to andre drepte samt seks sårede som skal ha blitt rammet av et tyrkisk angrep i et boligområde i Afrin.

En tyrkiskstøttet opprører i Syria avbildet på Bursayah-høyden, et høydedrag som skiller den kurdiskkontrollerte Afrin-regionen fra den tyrkiskkontrollerte syriske byen Azaz. Foto: AP / NTB scanpix
En tyrkiskstøttet opprører i Syria avbildet på Bursayah-høyden, et høydedrag som skiller den kurdiskkontrollerte Afrin-regionen fra den tyrkiskkontrollerte syriske byen Azaz. Foto: AP / NTB scanpix

Ifølge den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har rundt 75 sivile, blant dem 21 barn, blitt drept etter at tyrkiske styrker og deres allierte syriske opprørere innledet offensiven mot den kurdiskkontrollerte Afrin-regionen 20. januar.

Les også: Irakisk sikkerhetstopp: IS-leder blir behandlet for alvorlige skader i Syria

I samme periode er 163 kurdiske krigere og over 200 tyrkiskstøttede opprørere og tyrkiske soldater blitt drept i offensiven, ifølge SOHRs tall.

Tyrkia har opplyst at landet har mistet 31 soldater i Afrin-offensiven.

Afrin-regionen kontrolleres av den kurdiske YPG-militsen. Tyrkiske myndigheter mener YPG er en syrisk avlegger av den forbudte PKK-geriljaen i Tyrkia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært