Irakisk sikkerhetstopp: IS-leder blir behandlet for alvorlige skader i Syria

IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er såret og i live i det nordøstlige Syria, hevder en irakisk etterretningssjef, ifølge Al Jazeera.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Baghdadi har fått alvorlige skader i beina etter å ha blitt rammet av luftangrep, opplyser Abu Ali al-Basri, sjefen for Iraks etterretnings- og antiterrorbyrå, til den irakiske avisen al-Sabah, ifølge Al Jazeera.

– Vi har sikker informasjon og dokumenter fra kilder i terrororganisasjonen om at Baghdadi fortsatt er i live. Han gjemmer seg ved hjelp av kollaboratører, sier Basri til al-Sabah.

Ifølge den irakiske etterretningstoppen befinner han seg i Jazeera-ørkenen vest for Deir al-Zor, som tidligere var kontrollert av IS.

Det er ikke klart hva slags luftangrep IS-lederen skal ha blitt rammet av. Ifølge Basri ble han såret i luftangrep i Irak. Han skal ikke være i stand til å gå ved egen hjelp.

CNN siterte mandag amerikanske tjenestemenn som sier at IS-lederen ble såret i IS sin tidligere selverklærte hovedstad Raqqa nordøst i Syria.

Baghdadi er mannen som i juni 2014 holdt en tale i Nuri-moskeen i Mosul og proklamerte opprettelsen av kalifatet Den islamske staten (IS).

Flere ganger har det kommet ubekreftede meldinger om at han er blitt drept eller såret.

Les også: Hizbollah-medier: IS-leder observert i syrisk by

USA tror opptak av IS-lederen kan være ekte

Leter fortsatt etter IS-leder

Irak avviser meldingene om at IS-lederen er drept

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært