Meny

Flyplass i London stengt etter funn av bombe fra krigen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London City Airport er stengt hele mandag etter at en bombe fra andre verdenskrig ble funnet i nærheten av flyplassen. Et større område er sperret av.

Alle avganger og ankomster er innstilt mens spesialister fra den britiske marinen i samarbeid med politi skal uskadeliggjøre den udetonerte bomben.

Bomben ble funnet søndag i George V-dokken i elven Themsen i forbindelse med forberedelser til planlagt arbeid ved flyplassen. Politiet har beskrevet gjenstanden som 500 kilo tung og med en størrelse på 1,5 meter, liggende i tykt mudder.

– Første steg i arbeidet med å uskadeliggjøre bomben går ut på å frigjøre den fra mudderet slik at den heves og fjernes, heter det i en politiuttalelse.

Politiet har sperret av et område innen en 200 meters radius fra funnstedet, inkludert flere boligveier i nærheten. Lokale myndigheter har tilbudt beboere overnatting, ettersom arbeidet er ventet å bli ferdig først i løpet av tirsdag morgen.

Flyplass-sjef Robert Sinclair beklager at passasjerer blir rammet og håper situasjonen blir løst så fort som mulig.

London City Airport ligger i Øst-London, et område som ble tungt bombet under andre verdenskrig. Flyplassen er den minste av hovedstadens internasjonale lufthavner. I fjor hadde den 4,5 millioner passasjerer.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært