Fly med 71 mennesker om bord styrtet utenfor Moskva

Se video fra ulykkesstedet her

Alle de 71 som var om bord, mistet trolig livet da et innenriks passasjerfly styrtet like etter avgang fra Moskva søndag, opplyser russiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper i arbeid i området der et Antonov AN-148-fly styrtet. Foto: Maxim Shemetov / Reuters
Redningsmannskaper i arbeid i området der et Antonov AN-148-fly styrtet. Foto: Maxim Shemetov / Reuters

Flyet skulle til byen Orsk i Ural, men flygelederne mistet radarkontakten med det to minutter etter avgang fra Domodedovo-flyplassen sør for Moskva søndag ettermiddag, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Kontakten ble brutt

Flyet, som er av typen Antonov An-148, tilhører selskapet Saratov Airlines. Det var i rundt 2.000 meters høyde da kontakten med kontrolltårnet ble brutt.

Det styrtet nær landsbyen Argunovo, rundt 50 kilometer øst for flyplassen. Øyenvitner forteller til Interfax at de så flyet falle brennende mot bakken.

Fakta om flyulykker i Russland

Oversikt over noen av de verste flyulykkene i Russland siden 2000:

* 25. desember 2016: 92 mennesker mistet livet da et russisk militærfly styrtet i Svartehavet kort tid etter avgang fra flyplassen i Sotsji. Blant ofrene var 64 medlemmer av det berømte Røde armés kor.

* 19. mars 2016: Et FlyDubai passasjerfly av typen Boeing-737 styrtet etter å ha forsøkt å lande to ganger i dårlig vær i byen Rostov-na-Donu. Alle de 55 passasjerene i tillegg til de sju besetningsmedlemmene mistet livet.

* 17. november 2013: Et Boeing-737 passasjerfly fra Tatarstan Airlines, styrtet utenfor flyplassen i Kazan. Alle 50 om bord mistet livet.

* 10. april 2010: Alle de 96 om bord Tupolev-154-maskinen fra det polske luftforsvaret mistet livet da flyet styrtet utenfor Smolensk. Om bord i flyet var den polske presidenten Lech Kaczynski samt en rekke andre polske toppolitikere.

* 14. september 2008: Et Aeroflot Boeing-737 styrtet rett før landing på Bolsjoje Savino lufthavn i Perm. Alle 88 menneskene om bord mistet.

* 9. juli 2006: 125 mennesker mistet livet da en Airbus A310 eid av et sibirsk selskap hadde for høy fart etter landing i Irkutsk og krasjet i en vegg for så å ta fyr. 78 mennesker overlevde ulykken.

* 3. mai 2006: En Airbus 320 fra det armenske flyselskapet Armavia på vei fra Jerevan til Sotsji, styrter i Svartehavet rett før landing. Alle 113 om bord mistet livet.

* 4. juli 2001: Alle de 145 om bord det sibirske passasjerflyet Tupolev Tu-154M mistet livet da det styrtet like før landing i Irkutsk i Russland.

(Kilde: NTB)

– Besetningen og passasjerene hadde ingen sjanse til å overleve, sier en kilde i den russiske redningstjenesten til nyhetsbyrået. Flyet hadde 65 passasjerer og en besetning på seks om bord.

Vrakrester er spredt over et stort område, og redningsarbeidet er vanskelig. Redningsmannskaper greier ikke å ta seg fram til stedet med kjøretøy, men må gå til fots.

Putin kondolerer

Over 150 redningsmannskaper er satt inn i arbeidet, og flere levninger av omkomne er funnet. Russisk TV viser bilder fra ulykkesstedet der man kan se små vrakdeler som ligger spredt utover et stort jorde.

President Vladimir Putin har sendt sine kondolanser til de pårørende. Samtidig opplyser guvernøren i Orenburg-regionen, der byen Orsk ligger, at over 60 av passasjerene var fra regionen.

Det er et fly av denne typen, en Antonov AN-148, som har styrtet utenfor Moskva. Foto: Mitya Aleshkovsky / TT / NTB Scanpix
Det er et fly av denne typen, en Antonov AN-148, som har styrtet utenfor Moskva. Foto: Mitya Aleshkovsky / TT / NTB Scanpix

Lokale medier viser bilder av fortvilte og gråtende pårørende som har samlet seg på flyplassen i Orsk. Psykologer og annet helsepersonell er sendt til flyplassen for å hjelpe de pårørende, melder det lokale nettstedet Ural56.ru.

Årsak ukjent

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men den russiske flyhavarikommisjonen har begynt arbeidet med å etterforske styrten.

Den russiske samferdselsministeren var søndag ettermiddag på vei til stedet for å følge redningsarbeidet.

Bekrefter funn av «svarte bokser»

Russiske myndigheter bekrefter at de såkalte «svarte boksene» er funnet i området der det russiske passasjerflyet styrtet søndag formiddag.

Det russiske departementet for kriseberedskap melder at boksene, som inneholder ferdskriver og taleregistrator, er funnet sammen med to omkomme og deler av flyskroget.

Området der flyet krasjet er sperret av politiet. Det pågående søket etter omkomne foregår under krevende omstendigheter ettersom det både er mørkt og mye snø i området.

Alle de 71 som var om bord mistet livet da flyet, av typen Antonov An-148, styrtet like etter avgang fra Moskva søndag. Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært