Dødstallet stiger etter jordskjelvet på Taiwan

Redningsmannskaper på vei inn i en bygning som veltet over på siden etter jordskjelvet i Hualien på Taiwan tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Redningsmannskaper på vei inn i en bygning som veltet over på siden etter jordskjelvet i Hualien på Taiwan tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på omkomne etter jordskjelvet på Taiwan har steget til sju. Samtidig leter redningsmannskaper etter overlevende i ruinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

240 er skadd og det letes etter 88 mennesker som det ikke er gjort rede for, opplyser Taiwans nasjonale brannvesen onsdag.

Det kraftige skjelvet som rammet østkysten av Taiwan, nær turistbyen Hualien, hadde en styrke på 6,4 og var svært grunt. Flere høyhus står på skjeve, og innvendig har etasjer rast sammen. Onsdag forsøkte redningsarbeidere å redde ut to mennesker som antas å være i live i Marshal Hotel, der én person allerede er bekreftet omkommet.

Mange av de savnede befinner seg trolig i ruinene av de sammenraste bygningene, deriblant i et militærsykehus. Beautiful Life Hotel ble også rammet, opplyser regjeringen i Taipei.

Minst ti etterskjelv

I løpet av natt til onsdag ble rundt 150 mennesker reddet ut av ødelagte bygninger, men redningsarbeidere har gang på gang måttet avbryte arbeidet på grunn av de kraftige etterskjelvene, melder BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag var det meldt om minst ti etterskjelv, og innbyggere er blitt bedt om å holde seg unna ødelagte boliger.

Det bor om lag 100.000 mennesker i kystbyen, som også er et populært feriemål. Bilder viser en rekke høyhus som står på skjeve, i tillegg til at veier og bruer har fått omfattende skader, og mange av dem er stengt.

Livredde

Innbyggerne i Hualien er ikke uvant med jordskjelv, men skjelvet som nå har rammet, er ett av de kraftigste de siste årene. Øyenvitner forteller til BBC at livredde folk løp skrikende ut av hjemmene sine.

– Det er første gang i hele mitt liv at jeg ønsket å gjemme meg under en seng, sier en 32 år gammel kvinne.

– Etterpå løp hele familien min og alle naboene ut på gata, føyer hun til.

Om lag 40.000 husstander er uten vann, mens over 1.800 har mistet strømmen, ifølge Central News Agency og DPA.

Taiwan har blitt rammet av flere mindre jordskjelv de siste dagene.