Europas dramatiske børsfall dempet seg

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De store europeiske børsene falt kraftig etter åpningen tirsdag. På ettermiddagen dempet fallet seg imidlertid noe etter en positiv børsåpning i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag ettermiddag var London-baserte FTSE 100s nedgang på 1,67 prosent, mens den tyske Dax-indeksen og franske CAC 40 begge hadde falt med 1,98 prosent.

Nedgangen har moderert seg siden de dramatiske morgentimene tirsdag, da de toneangivende indeksene både i London, Frankfurt og Paris stupte rundt 3,5 prosent.

Børsen i København falt i morgentimene 3,5 prosent, mens børsfallet i Stockholm var på 4 prosent. Etter tre minutters handel i Oslo hadde også hovedindeksen her falt 4 prosent. Både i Stockholm og København modererte utviklingen seg til en nedgangen på drøyt 1 prosent.

Oslo Børs stengte tirsdag med et fall på 2,27 prosent, en solid moderering fra morgentimene også der.

Bakgrunnen for børsfallene er kraftige aksjefall i Asia og USA tirsdag og mandag. Tokyo-børsen og Dow Jones-indeksen stupte henholdsvis 4,7 og 4,6 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke noe å leke med. Når det faller så kraftig to dager på rad, er det et tegn på at investorene er blitt livredde for børsen, sier sjefanalytiker Peter Malmqvist i det svenske finansselskapet Remium.

Bakgrunn:

Børsene stuper – analytiker spår rentesjokk

Ekspertens råd til fondssparerne: – Ha is i magen

Analytiker: – Investorene er blitt livredde for børsen