Krig kostet minst 83 barn livet i Midtøsten i januar

Bildet, som er framskaffet av den syriske opposisjonelle aktivistgruppen Ghouta Media Center (GMC), viser barn som får behandling ved et sykehus i Hazeh i Øst-Ghouta, en opprørskontrollert forstad til Damaskus.
Bildet, som er framskaffet av den syriske opposisjonelle aktivistgruppen Ghouta Media Center (GMC), viser barn som får behandling ved et sykehus i Hazeh i Øst-Ghouta, en opprørskontrollert forstad til Damaskus. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 83 barn har mistet livet som følge av krigshandlinger i Midtøsten i januar, flesteparten av dem i Syria, ifølge tall fra UNICEF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De ble drept i pågående konflikter, selvmordsangrep eller frøs i hjel på flukt fra områder med krigshandlinger, sier Unicefs regionsjef for Midtøsten og Nord-Afrika, Geert Cappelaere.

UNICEF framhever opptrapping i konfliktnivået i Irak, Libya, Palestina, Syria og Jemen.

– Barn kan ha blitt brakt til taushet, men deres stemmer skal fortsatt høres, sier han videre.

59 barn ble drept i Syria i januar. 16 syriske flyktninger frøs i hjel i en snøstorm på vei til Libanon, fire av dem barn. I Jemen ble 16 barn drept.

– UNICEF mottar daglig meldinger om drepte og sårede barn mens kampene eskalerer i Jemen, sier Cappelaere.

Cappelaere kaller januar en «mørk og blodig måned».

– Ikke hundrevis, ikke tusenvis, men millioner av barn i Midtøsten og Nord-Afrika har blitt fratatt sin barndom, er lemlestet for livet, traumatisert, arrestert og pågrepet, utnyttet, hindret fra å gå på skole og fra å få tilgang på de mest grunnleggende helsetjenestene, og hindres til og med fra noe så grunnleggende som retten til å leke, sier Cappelaere.