Turnlegen hadde 265 kjente overgrepsofre

Den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar i retten i Charlotte onsdag, der han stilles ansikt til ansikt med flere av sine ofre. Foto: Cory Morse, The Grand Rapids Press via AP / NTB scanpix
Den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar i retten i Charlotte onsdag, der han stilles ansikt til ansikt med flere av sine ofre. Foto: Cory Morse, The Grand Rapids Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den tidligere turnlegen Larry Nassar, som er dømt til å tilbringe resten av livet i fengsel for seksuelle overgrep, har minst 265 kjente ofre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa dommeren under en tredje og siste straffeutmåling, der Nassar igjen skal stilles ansikt til ansikt med sine ofre.

Minst 65 av dem skal snakke de neste dagene, før Nassar får den siste straffeutmålingen.

Forrige uke ble 54-åringen dømt til 40 til 175 års fengsel for overgrep begått ved Michigan State-universitetet der han var ansatt. Tidligere var han dømt til 60 års fengsel for besittelse av barnepornografi.

Flere enn 150 jenter og unge kvinner tok ordet de to siste ukene, og flere venter på å bli hørt.

Deres uttalelser har allerede fått vidtrekkende konsekvenser. Blant annet har hele styret i USAs turnforbund trukket seg.

Den firedoble OL-vinneren Simone Biles bruker harde ord om USAs OL-komité, som ikke tok kontakt da hun tidligere i måneden sto fram som et av Nassars ofre.

– Jeg gråt og gråt. Det føles som han tok en del av meg som jeg aldri får tilbake, sier hun til NBC News om tiden etter overgrepene.

Aly Raisman, Gabby Douglas og McKayla Maroney er andre OL-vinnere blant Nassars ofre, men de er langt fra alene.

– Nå har vi over 265 identifiserte ofre, sa dommer Janice Cunningham onsdag.

Personvernpolicy