Pakistan og Afghanistan rammet av kraftig jordskjelv

Innbyggerne i Rawalpindi i Pakistan løp ut av av bygningene da et kraftig jordskjelv inntraff i landet onsdag formiddag.
Innbyggerne i Rawalpindi i Pakistan løp ut av av bygningene da et kraftig jordskjelv inntraff i landet onsdag formiddag. Foto: Anjum Naveed / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et kraftig jordskjelv med en styrke på mellom 6,1 og 6,2 rystet Pakistan og Afghanistan onsdag ettermiddag. Minst en person har omkommet som følge av det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske US Geological Survey målte skjelvet til styrke 6,1, og sier det inntraff 191 kilometer under bakken i regionen Hindukush i Afghanistan. Episenteret var i nærheten av den nordvestlige byen Chitral i Pakistan, ifølge jordskjelvsenteret.

En pakistansk målestasjon målte skjelvet til styrke 6,2.

TV-bilder viser at skjelvet førte til panikk i Islamabad der man kunne se folk løpe ut av kontorer og skoler, uten at det meldes om omfattende skader i den pakistanske hovedstaden.

I provinsen Balutsjistan fikk skjelvet større konsekvenser. Ei jente omkom og fem andre ble skadd da taket raste ned i flere boliger i landsbyen Lasbela, ifølge en talsperson for lokale myndigheter. Han legger til at de fortsatt undersøker skadeomfanget i provinsen.

Skjelvet ble også merket i den afghanske hovedstaden Kabul. En tjenestemann i byen sier også at minst tre personer ble skadd i den nordøstlige provinsen Badakhshan nær grensa mot Pakistan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan de ble skadd er uklart. Myndighetene forsøker å undersøke skadeomfanget i de avsidesliggende landsbyene i Jorm i Badakhshan, men sier dette er problematisk fordi Taliban har en sterk tilstedeværelse der.

Også i den indiske hovedstaden New Delhi og i Kashmir-regionen langs grensa mot Pakistan kunne man merke skjelvet, men der er det ikke meldt om skader på verken mennesker eller bygninger.