Zoolog: – Videoen er nok ikke helt ekte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zoolog Petter Bøckman er i tvil om hvor ekte viralvideoen av en rotte som vasker seg som et menneske er. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rotta som vasker seg som et menneske har gått som en farsott verden rundt . Videoen er sett over 35 millioner ganger på bare to dager, og ble først publisert av den Peruanske DJ´en Jose Correa. Han hevder til The Mirror at han selv filmet opptrinnet da han skulle til å ta seg en dusj i Huaraz i Peru.

Tror ikke det er en rotte

Men mange, blant annet på det sosiale nettstedet Reddit mener videoen ser mistenkelig falsk ut. Zoolog Petter Bøckman forstår skepsisen godt.

– For det første tror jeg ikke det er en rotte. Kanskje en hamster eller en annen gnager uten hale, men ikke en rotte. Da hadde den hatt hale, sier Bøckmann bestemt til ABC Nyheter.

– Jeg tror heller ikke gnageren prøver å såpe seg inn, om noe tror jeg den prøver å få av seg såpen. Såpe fjerner nemlig dyrets naturlige fettlag i pelsen, og er veldig lite bra for dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Zoolog Petter Bøckman tror ikke alt er slik det ser ut i videoen som er sett over 35 millioner ganger. Foto: UIO
Zoolog Petter Bøckman tror ikke alt er slik det ser ut i videoen som er sett over 35 millioner ganger. Foto: UIO

Se denne: Bjørnen som trodde han var et menneske

Se også: Kvinne fanget i hull med rasende «kjemperotte»

– Ikke rart at bevegelsene er menneskelige

Når det gjelder bevegelsene på den såpedekkede gnageren har han en forklaring: – Rotter og andre gnagere er ganske lealause i skjelettet. De må være fleksible for å grave seg ned i bakken, forteller han.

– Vi mennesker er jo også ganske fleksible ettersom skjelettet vårt er skapt for å klatre i trær og slenge oss fra gren til gren, så da blir bevegelsene ganske like. Det er også begrenset hvor mange forskjellige måter et pattedyr kan bevege seg på, påpeker han.

Selv om Bøckman ikke er sikker på hva vi ser i videoen har han en teori:

– Jeg mistenker at dette er et kjæledyr som noen har smurt inn i barberskum eller noe lignende, og så filmet det. Så har de skrudd opp farten på opptaket. Det ser unektelig veldig morsomt ut, men det er nok ikke så ekte som de fremstiller det, avslutter zoologen.