Minst elleve soldater drept i Kabul-angrep

Minst fem regjeringssoldater ble drept i et angrep mot en militærbase vest i Kabul mandag. Angrepet var det tredje i den afghanske hovedstaden på kort tid. Foto: AP / NTB scanpix
Minst fem regjeringssoldater ble drept i et angrep mot en militærbase vest i Kabul mandag. Angrepet var det tredje i den afghanske hovedstaden på kort tid. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst elleve regjeringssoldater er drept og 16 såret i et angrep mot en militærbase i utkanten av Afghanistans hovedstad Kabul. IS hevder å stå bak. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av angriperne utløste selvmordsvester ved porten til militærbasen, og to andre ble drept i skuddveksling med soldater. En femte angriper ble pågrepet, opplyser en talsmann for forsvarsdepartementet i landet, Dawlat Waziri.

Elleve regjeringssoldater er bekreftet drept og 16 er såret, ifølge Waziri.

IS tar ansvaret

Den ytterliggående islamistgruppa IS tar i en kunngjøring på seg ansvaret for mandagens angrep, som kom to dager etter at 103 mennesker ble drept i et Taliban-angrep mot en veisperring i Kabul, mange av dem sivile.

Taliban tok også på seg ansvaret for angrepet mot Intercontinental-hotellet i Kabul 20. januar, der 22 mennesker ble drept og den norske Afghanistan-forskeren Arne Strand fikk alvorlige fall- og røykskader.

– Krevende situasjon

Norske soldater har siden 2007 vært utplassert i Kabul der de trener opp afghansk politi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sikkerhetssituasjonen i Afghanistan har vært krevende over lengre tid, og norske myndigheter følger utviklingen, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i Utenriksdepartementet.

– Angrepene i Kabul og Jalalabad den siste tiden viser at internasjonal støtte vil være nødvendig i lang tid fremover. Norge vil fortsette å bidra militært, sivilt og med støtte til en politisk løsning på konflikten, sier Sehl til NTB.

Pågrepet

Fem mistenkte er pågrepet etter hotellangrepet, mens én mistenkt har flyktet fra landet, opplyser lederen for den afghanske etterretningstjenesten, Masoom Stanekzai.

Fire mistenkte er pågrepet i forbindelse med lørdagens angrep, ifølge Stanekzai.

Ikke militærakademiet

Ifølge de første meldingene var mandagens angrep rettet mot Marshal Fahim-militærakademiet, som også ble angrepet i oktober. 15 rekrutter ble drept i det angrepet.

Senere ble det opplyst at angriperne slo til mot en militærleir i tilknytning til militærakademiet.

– Angrepet var rettet mot en hæravdeling som sørger for akademiets sikkerhet, og ikke mot selve akademiet, sier Waziri.