Flomtoppen nådd i Paris

Vannstanden i Seinen steg mandag morgen til 5,84 meter over det normale, men flomtoppen skal nå være nådd.
Vannstanden i Seinen steg mandag morgen til 5,84 meter over det normale, men flomtoppen skal nå være nådd. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Vannstanden i elva Seinen gjennom Paris steg i morgentimene til 5,84 meter over det normale, men flomtoppen skal nå være nådd i den franske hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Vigicrues, som overvåker Seinen, ventes det nå ikke at vannstanden vil stige ytterligere, men den begynner trolig først å synke tirsdag.

Rundt 1.500 mennesker er ifølge fransk politi evakuert fra sine hjem i Paris-området de siste dagene, og like mange boliger er uten elektrisitet som følge av oversvømmelse.

Turister har også fått merke flommen, blant annet ved at de populære Bateaux Mouche-elvebåtene som vanligvis frakter turister opp og ned langs Seinen, er innstilt. Kun nødetatene har de siste dagene hatt tillatelse til å bruke båt på den flomstore elva.

Flom i Seinen er ikke uvanlig, og årets flomtopp endte noe lavere enn i 2016 da vannet steg til hele 6,1 meter over det normale. Det resulterte blant annet i at kunstskatter måtte flyttes fra Louvre-museet.

De nederste etasjene i Louvre, der islamske kunstskatter oppbevares, var imidlertid stengt mandag og også kjente Musée d'Orsay og Orangerie-galleriene var også i beredskap.

Personvernpolicy