Magikeren David Copperfield beskyldes for overgrep

David Copperfield er verdenskjent for sine spektakulære show og illusjonsnummer. Foto: AP / NTB scanpix.
David Copperfield er verdenskjent for sine spektakulære show og illusjonsnummer. Foto: AP / NTB scanpix.

Amerikansk eksmodell beskylder den berømte illusjonisten David Copperfield for å ha dopet og forgrepet seg på henne da hun var 17.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beskyldningene mot den berømte magikeren og illusjonisten ble omtalt på det amerikanske nettstedet The Wrap torsdag.

Ifølge den tidligere modellen Brittney Lewis skal David Copperfield ha dopet og forgrepet seg på henne i 1988. De to møttes da hun som 17-åring deltok i en modellkonkurranse hvor Copperfield var dommer, skriver nettstedet.

I et innlegg publisert på Twitter onsdag, dagen før beskyldningene ble publisert, ga Copperfield uttrykk for støtte til #MeToo-kampanjen, samtidig som han skrev at han har opplevd falske anklager før og at han er beredt på å ri den nye stormen av.

– Lytt alltid, og ta alt i betraktning, men for alles del - ikke trekk forhastede slutninger, avslutter Copperfield sitt innlegg med.

Han kommenterer ikke de siste beskyldningene konkret.

I 2007 anmeldte en tidligere Miss Washington David Copperfield for voldtekt. Copperfield ble aldri tiltalt, men hevdet hele tiden sin unnskyld og forklarte at han ikke hadde sex med missen mot hennes vilje. I 2010 bestemte statsadvokaten i Washington for å avvise saken til kvinnen.

Les også: Tusvik: – Metoo er en global gave, ikke en gapestokk

David Copperfield er verdenskjent for sine spektakulære show og illusjonsnummer som har gjort magikeren til en av verdens best betalte underholdningsartister. På 90-tallet var Copperfield forlovet med supermodellen Claudia Schiffer.

Personvernpolicy