Arne Strand fikk røyk- og fallskader under terrorangrepet

Video: Arne Strand ble alvorlig skadet under lørdagens terrorangrep som tok livet av 40 personer.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arne Strand pådro seg røyk- og fallskader under hotellangrepet i Kabul, opplyser Haukeland universitetssjukehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sykehuset informerer om skadene i samråd med Strands familie.

– Tilstanden er alvorlig, men stabil og han får nødvendig medisinsk behandling på Haukeland universitetssjukehus. Familien ber om forståelse for at det foreløpig ikke kan gis flere detaljer om hvordan skadene oppsto, sier kommunikasjonsdirektør Erik Vigander.

Flyet med Strand om bord landet på Flesland i Bergen onsdag ettermiddag. Han ble deretter transportert rett til Haukeland universitetssjukehus.

Ikke tilgjengelig

Onsdag opplyste direktøren ved Christian Michelsens Institutt (CMI), Ottar Mæstad, at Strand var på vei til Norge og at tilstandens hans var bedret.

– Han vil trenge ytterligere medisinsk oppfølging etter hjemkomst og vil ikke være tilgjengelig for pressen med det første.

Strand, som er assisterende direktør på CMI, var på arbeidsreise i Afghanistan. Han har i flere år forsket på Afghanistan og befant seg på Intercontinental-hotellet da det ble angrepet av Taliban i Kabul lørdag kveld. Seks væpnede menn angrep hotellet og jaktet på utlendinger opp gjennom etasjene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

40 drept

CMI gir ingen detaljer om hvilke skader Strand fikk i forbindelse med angrepet, eller hvordan dette skjedde.

Afghanske myndigheter opplyste torsdag at 40 personer ble drept i hotellangrepet i Kabel, 25 afghanere og 15 utlendinger. Det er nesten dobbelt så mange som tidligere meldt.

Seks væpnede menn gikk til aksjon mot Intercontinental Hotel i Kabul lørdag og jaktet på utlendinger opp gjennom etasjene. Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, som tok til i 21-tiden lørdag kveld. Først 17 timer senere fikk afghansk politi, med støtte fra norske styrker, kontroll på stedet.