Angrepet på Redd Barna i Afghanistan er over

Sikkerhetsstyrker ble sendt til stedet da meldinger om angrepet kom. Angrepet varte i ti timer. Foto: AP / NTB scanpix
Sikkerhetsstyrker ble sendt til stedet da meldinger om angrepet kom. Angrepet varte i ti timer. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst fire personer ble drept av væpnede menn som angrep Redd Barnas kontor i Jalalabad i Afghanistan. IS hevder å stå bak angrepet som varte i ti timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet startet klokka ni lokal tid onsdag morgen. Ti timer senere var angrepet over.

Minst fire mennesker er bekreftet drept og 25 såret. To av de drepte var Redd Barna-ansatte, den tredje var en sikkerhetsvakt og den fjerde et medlem av sikkerhetsstyrkene, ifølge Attaullah Khogyani, talsmann for guvernøren i provinsen Nangarhar.

Redd Barna selv opplyser at tre ansatte ble drept og at fire andre ansatte ble såret. De øvrige er i sikkerhet, skriver organisasjonen onsdag ettermiddag.

Redd Barna stanset inntil videre alt arbeid i Afghanistan og stengte alle sine kontorer i landet som følge av angrepet.

Det er ikke kjent om det var utenlandske statsborgere i bygningen da angriperne slo til, men det er ingen nordmenn i området, opplyser kommunikasjonssjef Line Hegna i Redd Barna.

Ifølge Al Jazeera var det snakk om minst fem angripere, og flere av dem tok seg inn i bygningen. Også nyhetsbyrået DPA melder om fem angripere og skriver at alle fem ble drept.

IS uttalte via sitt propagandaorgan Amaq at angrepet var rettet mot britiske og svenske organisasjoner, samt den afghanske regjeringen. Det melder SITE, et amerikansk nettsted som overvåker ytterliggående islamistgrupper.