Meny

Tyrkia har begynt angrep på Nord-Syria

En stridsvogn i Reyhanli i Tyrkia på vei mot grensa til Syria torsdag. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Regjeringen i Tyrkia sier den har begynt sitt varslede militære angrep mot området Afrin nordvest i Syria.

– Operasjonen har i realiteten startet med artilleriangrep over grensa, sa forsvarsminister Nurettin Canikli fredag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En av byråets TV-journalister filmet tyrkisk artilleri i landsbyen Sugedigi som skjøt granater over grensa. Ingen bakkestyrker skal så langt ha tatt seg inn i Syria.

Tyrkiske myndigheter har tidligere opplyst at de forberedte en mulig offensiv mot Afrin-området. Formålet er å bekjempe kurdiske styrker nord i Syria.

NATO-landet Tyrkia har anklaget USA for å opprette en «terroristhær» bestående av kurdiske styrker i Nord-Syria. President Recep Tayyip Erdogan har lovet å knuse «hæren».

Erdogan misliker sterkt at USA har alliert seg med den kurdiske YPG-militsen i Syria. Tyrkia anser YPG for å være en terrororganisasjon.

Den amerikanskledede koalisjonen i Syria kunngjorde sist helg planer om å opprette en kurdisk-ledet styrke på 30.000 personer som skal operere i grenseområdene nord i Syria. USA håper styrken skal bidra til å hindre at ekstremistgruppa IS igjen får fotfeste i landet.

Populært