Meny

Fant fastlenket søskenflokk i California:

Familie i sjokk: – Jeg er sint og såret. Det er som en vond drøm

Foreldrene David Allen Turpin (57) og Louise Anne Turpin (49) er siktet for tortur og mishandling av sine 13 barn.

Søndag morgen startet politiet i USA en omfattende etterforskningen etter at en 17 år gammel jente klarte å rømme ut av et vindu i en bolig i byen Perris i California.

Deretter ringte hun nødnummeret 911 fra en mobiltelefon og forklarte at hun og sine 12 andre søsken, alle i alderen 2 til 29 år, ble holdt fanget av sine foreldre David Allen Turpin (57) og Louise Anne Turpin (49).

Da politiet rykket ut til boligen fant de flere barn som var lenket fast med kjetting og hengelås til sengene sine i mørke og illeluktende rom.

– Forholdene var forferdelige, sa Riverside County-sheriff Greg Fellows på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Les også: Politiet: Grufulle forhold for fastlenket søskenflokk i California

«En vond drøm»

Begge foreldrene er siktet for tortur og for å ha satt barns liv i fare. Det er indikasjoner på at barna hadde fått lov til å være utendørs de siste årene.

SIKTET: David Allen Turpin og Louise Ann Turpin er siktet for tortur og mishandling. Foto: Handout / Reuters

Nå bryter familien til siktede Louise Turpin tausheten og forteller til NBC News at de ikke har hatt noe mistanke om at noe alvorlig har foregått i boligen.

– Jeg kan ikke en gang fortelle deg ordene jeg ønsker å si til henne. Jeg er så sint. Jeg er rasende, sier Teresa Robinette, som er søsteren til den siktede moren.

Robinette beskriver saken som et mareritt.

– Jeg er såret. Våre liv var ikke perfekte da vi vokste opp, men jeg ante ikke at hun levde slik. Det er som en vond drøm , sier hun til NBC News.

– Veldig beskyttende

Foreldrene til den siktede faren sier til CNN at de er sjokkert over siktelsene og beskriver familien som «høyt respektert».

– De var likt kledd da de gikk ut. Det var enklere å passe på barna på den måten. Foreldrene var veldig beskyttende overfor barna sine, sier bestemoren til de 13 barna.

Besteforeldrene til ofrene skal ikke ha sett Turpin-paret siden de besøkte dem i California for fire til fem år siden.

(Saken fortsetter under)

BOLIGEN: Det var i dette huset i Perris at politiet fant 12 barn etter at en 17 år gammel jente klarte å rømme og varsle politiet. Foto: Sandy Huffaker / AFP

Hjemmeskole

Barnas far er i offentlige registre oppført som rektor ved skolen Sandcastle Day School. Skolen ble opprettet i mars 2011. Skolens adresse er identisk med familieboligen. Ifølge utdanningsmyndighetene hadde skolen i forrige skoleår seks elever.

Foreldrene søkte i 2011 om å bli slått konkurs etter å ha opparbeidet seg en gjeld på mellom 100.000 og 500.000 dollar, skriver The New York Times. På den tiden var David Allen Turpin ansatt som tekniker i forsvarsmateriell-produsenten Northrop Grumman der han tjente 140.000 dollar i året. Kona var hjemmeværende.

Populært